Kom ik in aanmerking voor zorg in België?

Het is wel duidelijk dat uw behandeling bij Dr. Van de Kelft niet zomaar uit de lucht komt vallen. Ze is ‘gepland’ en u beslist er zelf over, in samenspraak met uw (huis)arts en zorgverzekeraar, dat spreekt. Het is geruststellend te weten dat bij een dergelijke behandeling alles tot in de puntjes geregeld is. De wetgeving, de Nederlandse en de Europese, laat namelijk perfect toe dat u de beste zorgen in het buitenland zoekt én ook krijgt. Uw zorgverzekeraar staat daarenboven in voor de praktische afhandeling, zodat u zich weinig zorgen hoeft te maken.

De Dienst Neurochirurgie in het AZ Nikolaas is wat in het jargon heet een officieel erkende ‘buitenlandse zorgaanbieder’. Nu is het zo dat de meeste zorgverzekeraars in Nederland met ons vaste overeenkomsten hebben afgesloten. De kans is dan ook groot dat in uw geval sprake is van zogenaamde ‘gecontracteerde’ zorg, wat betekent dat u nog sneller wordt geholpen dan in het geval er geen afspraken zouden bestaan. Om dit met zekerheid te weten doet u er goed aan vooraf contact te nemen met uw zorgverzekeraar. Zijn die afspraken er niet, dan nog kunt u zelf de dienst van dr. Van de Kelft als zorgaanbieder aandragen bij uw zorgverzekeraar, en kunt u rekenen op ‘zorgbemiddeling’ – consultatie, medisch onderzoek of behandeling.

Met een verwijzing van de huisarts of specialist op zak kunt u dankzij deze zorgbemiddeling terecht bij de gecontracteerde zorgverlener, en dat binnen een zeer aanvaardbare termijn. De kosten worden volledig vergoed en rechtstreeks via uw zorgverzekeraar verrekend. Het verplicht eigen risico blijft wel van toepassing.