Na een zwerftocht langs diverse Nederlandse ziekenhuizen waar ik geconfronteerd werd met onbegrip, onkunde en ellenlange wachtlijsten, kwam ik via de zorgbemiddeling van mijn verzekering in St. Niklaas terecht. Wat een verademing, een consult was binnen een week geregeld en ik verliet het ziekenhuis met een operatie datum in mijn zak voor 10 dagen later.  Ik had het geluk Dr. David van der Planken tegen het lijf te lopen, een jonge, gedreven en zeer kundige neurochirurg en een bijzonder sympathiek mens, wars van ongepaste arrogantie en uiterst communicatief.

Zijn betrokkenheid bij zijn patiënten is enorm en op alle vragen komt een duidelijk en helder antwoord.

Er wordt geopereerd volgens de nieuwste technieken en er is duidelijk informatie materiaal voor de patiënt beschikbaar, zowel in digitale als in gedrukte versie. Tevens krijgt de patiënt een zeer uitgebreide en duidelijke informatiemap uitgereikt.

Het AZ St. Niklaas is een gedateerd ziekenhuis dat momenteel gerenoveerd wordt, de verzorging en verpleging zijn uitstekend maar de kamers hebben alleen een eigen toilet en wastafel maar geen eigen douchecabine. Niets dan lof over de artsen, verpleging en verzorging en de uiterst vriendelijke manier waarop de patiënt bejegend wordt. Mijn volgende operatie zal zeker weer door dr. van der Planken in het AZ St. Niklaas worden verricht.

M.Hirsch