Na een jaar zoeken en pijn lijden ben ik bij Dr. Van de Kelft terecht gekomen met een hernia klacht. Gewoon pijnloos rechtstaan, stappen of fietsen begonnen stilaan verre herinneringen te worden. Om moedeloos van te worden.

Tijdens het verkennend gesprek en na analyse van alle gegevens nodigde Dr. Van de Kelft me uit om een MED (Micro-endoscopische discectomie) te laten uitvoeren om een flinke hernia te verwijderen. Deze hernia zorgde zowel voor ontstekingen in de rug en heup als voor druk op zenuwen die pijn in het onderbeen veroorzaakten. Een week later werd ik al behandeld! Dit gebeurde onder volledig narcose en was pijnloos. Een dag na de ingreep mocht ik al rechtstaan en wat stappen. 24h na de opname volgde ontslag uit het hospitaal.

De revalidatie was zeer voorspoedig. Graag volgde ik de fysiotherapeutische raadgevingen op: in beweging blijven, wandelingetjes maken en na 2 weken kleine fietstochtjes. Na 3 weken merkte ik dat er iets fundamenteel aan het genezen was in mijn rug, ik kon opeens blijven stappen zonder tegen een pijngrens aan te lopen, een openbaring! Zo werkte ik dag na dag verder aan het verstevigen van mijn rug. De wandel- en fietstochten werden groter en sneller. Tijdens de 5de week stonden er al kleine en grote wandelingen in de Ardennen op het programma. Ik kon er niet genoeg van krijgen. 4 uur wandelen op een dag zonder pijn deden me besluiten dat de revalidatie geslaagd was en zo terug aan het werk kon.

Dr. Van de Kelft heeft mij het mooiste geschenk gegeven: het vermogen om terug gewoon te kunnen staan, wandelen en fietsen zonder pijn. Na een jaar pijn en beperkte mobiliteit wist Dr. Van de Kelft snel te beslissen en accuraat te handelen. Met succes. Waarvoor veel dank!

G. L. (44j) – maart 2009