Dr. Erik Van de Kelft

Prof. dr. Erik Van de Kelft studeerde af als doctor in de heel-, genees- en verloskunde met grote onderscheiding aan de Universiteit Antwerpen in 1985. Hij won de Specia prijs als laureaat van zijn jaar. Hij vervulde zijn dienstplicht in Büren, Duitsland, als commandant van de Medische Dienst.

Hij begon zijn opleiding in de algemene heelkunde bij Prof. Dr. A. Hubens in het AZ Stuivenberg, Antwerpen. Na twee jaar koos hij voor de specialisatie neurochirurgie met als stagemeesters Prof. Dr. J.J. Martin en Prof. Dr. P. Selosse in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Zijn voorlaatste specialisatiejaar werkte hij af in de dienst Neurochirurgie B o.l.v. Prof. Dr.F. Frèrebeau in Montpellier, Frankrijk. Tijdens datzelfde jaar volgde hij ook opleiding in de kinder-neurochiruirgie in Hôpital La Timone, Marseille o.l.v. Prof. Dr. M. Choux. Hij werd erkend neurochirurg in 1993.

Hij startte zijn carrière als vast staflid in de dienst Neurochirurgie in het UZA en tevens als consulent in het AZ Maria Middelares in Sint-Niklaas. In deze periode werd hij ook doctor in de Biomedische Wetenschappen met een proefschrift over de moleculaire genetica van kwaadaardige hersentumoren.

In de loop van de jaren werd Prof. dr. Van de Kelft vooral bekend om zijn expertise in de rugchirurgie en in de heelkundige behandeling van aangezichtspijnen.